Arkiverat nätmaterial tillgänglig på dataterminaler för friexemplar på friexemplarsbibliotekens lokaler. Mer info på info sidan.

SuomeksiPå svenskaIn English

Insamlingar med ämnesordet sosiaalinen media

Bild: -

Suomi24 2011

År
2011
Ämnesord
Beskrivning
Suomi24 oli vuonna 2011 Suomen suurin verkkoyhteisö. Yhteisön suurin ja eniten käytetty osio oli keskustelufoorumi.
URN
-

IRC-galleria 2009

År
2009
Ämnesord
Beskrivning
IRC-Galleria on suomalainen WWW-yhteisöpalvelu, johon suomalaiset Internetin käyttäjät voivat lisätä valokuvia ja tietoja itsestään. Rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida valokuvien alle. Toiminta-ajatuksena oli alunperin mahdollistaa keskustelukumppanin näkeminen muutoin tekstipohjaisessa IRC (Internet Relay Chat) -keskustelussa.
URN
-
Bild: Diether, Wikimedia Commons

Valemedia 2017

År
2017
Ämnesord
Beskrivning
Keräys sisältää valemediaksi luokiteltavia uutissivuja ja muita verkkosivuja, blogeja, sosiaalisen median aineistoja (Facebook, Twitter, YouTube) ja keskustelufoorumeja. Mukana on jonkin verran myös aineistoa joka käsittelee valemediaa. 'Valemedia on mielipiteisiin perustuvaa, vastoin hyvää journalistista tapaa toimiva viestintäkanava, jota voidaan käyttää informaatiosodan välineenä. Valemedian tuottamaa ja välittämää uutiselta vaikuttavaa tekstiä kutsutaan valeuutiseksi. Valeuutinen on harhautustarkoituksessa tehty teksti tai viesti, joka matkii ulkoisesti journalismia, mutta ei ole sitä. Valeuutinen on eräs huijauksen laji tai tahallaan levitettyä väärää tietoa, jota välitetään perinteisten viestinten tai sosiaalisen median kautta. Valeuutisen tarkoituksena on harhautus taloudellisen tai poliittisen hyödyn saavuttamiseksi' (Wikipedia 20.10.2017).
URN
-
Bild: Marc Nozell

Me Too -kampanja 2018

År
2018
Ämnesord
Beskrivning
Me Too -kampanja on syksyllä 2017 alkanut maailmanlaajuinen liike seksuaalista häirintää ja ahdistelua vastaan. Kampanja sai nimensä sosiaalisen median aihetunnisteesta (hashtag) #metoo, jolla oli tarkoitus tuoda esiin seksuaalisen häirinnän ja ahdistelun yleisyyttä yhteiskunnassa. Keräys sisältää aiheeseen liittyviä uutissisältöjä, blogeja ja muita verkkosisältöjä, tweettejä ja YouTube-videoita.
URN
-
Bild: Salaliittoteoriaan uskova Iskulause koskien 9/11 -iskuja, Rättigheter: CC-BY-NC-SA 2.0

Salaliittoteoriat ja disinformaatio 2020-2021

År
2020
Ämnesord
Beskrivning
Tutkimusta, journalismia sekä varsinaisia sisältöjä koskien salaliittoteorioita ja disinformaatiota. Keräyksessä verkkosivuja, keskustelupalstoja, videoita ja twiittejä erilaisista salaliittoteorioista kuussakäynnistä QAnoniin.
URN
-
Bild: Sanna Marin. Lähde: Wikimedia Commons, Rättigheter: CC BY 4.0

Pääministeri Sanna Marinin bilekohu 2022

År
2022
Ämnesord
Beskrivning
Kesällä 2022 syntyi kohu Sanna Marinin juhlinnasta. Keräyksessä on lehtijuttuja, sosiaalista mediaa ja videoita Suomesta ja ulkomaisista medioista. Kohu sai alkunsa Ylilauta-foorumilla, jonka sisällöt mukana keräyksessä.
URN
-
Bild: Näyttelijä kirjoittaa sulkakynällä, Rättigheter: CC BY 4.0

Keskustelupalstat 2022

År
2022
Ämnesord
Beskrivning
Keräyksessä suomalaisten keskustelupalstojen sisältöjä peleistä uskontoihin ja puutarhanhoidosta autoihin.
URN
-
Bild: Twitter-logo, Rättigheter: Free for use under the Pixabay Content License

Jatkuva Twitter-keräys 2020-2023

År
2024
Ämnesord
Beskrivning
Suomalaisen verkkoarkiston vuosina 2020-2023 tekemä jatkuva Twitter-keräys. Sisältää 3654 erilaista Twitter-tiliä suomalaisilta organisaatioilta, järjestöiltä, yrityksiltä, medialta, viranomaisilta sekä sosiaalisen median vaikuttajilta.
URN
-