Verkkoarkiston aineisto on saatavilla vain vapaakappaletyöasemilla. Katso infosta lisää tietoa verkkoarkiston käytöstä.

SuomeksiPå svenskaIn English

Keräykset asiasanalla sosiaalinen media

Kuva: -

Suomi24 2011

Vuosi
2011
Asiasanat
Kuvaus
Suomi24 oli vuonna 2011 Suomen suurin verkkoyhteisö. Yhteisön suurin ja eniten käytetty osio oli keskustelufoorumi.
URN
-

IRC-galleria 2009

Vuosi
2009
Asiasanat
Kuvaus
IRC-Galleria on suomalainen WWW-yhteisöpalvelu, johon suomalaiset Internetin käyttäjät voivat lisätä valokuvia ja tietoja itsestään. Rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida valokuvien alle. Toiminta-ajatuksena oli alunperin mahdollistaa keskustelukumppanin näkeminen muutoin tekstipohjaisessa IRC (Internet Relay Chat) -keskustelussa.
URN
-
Kuva: Diether, Wikimedia Commons

Valemedia 2017

Vuosi
2017
Asiasanat
Kuvaus
Keräys sisältää valemediaksi luokiteltavia uutissivuja ja muita verkkosivuja, blogeja, sosiaalisen median aineistoja (Facebook, Twitter, YouTube) ja keskustelufoorumeja. Mukana on jonkin verran myös aineistoa joka käsittelee valemediaa. 'Valemedia on mielipiteisiin perustuvaa, vastoin hyvää journalistista tapaa toimiva viestintäkanava, jota voidaan käyttää informaatiosodan välineenä. Valemedian tuottamaa ja välittämää uutiselta vaikuttavaa tekstiä kutsutaan valeuutiseksi. Valeuutinen on harhautustarkoituksessa tehty teksti tai viesti, joka matkii ulkoisesti journalismia, mutta ei ole sitä. Valeuutinen on eräs huijauksen laji tai tahallaan levitettyä väärää tietoa, jota välitetään perinteisten viestinten tai sosiaalisen median kautta. Valeuutisen tarkoituksena on harhautus taloudellisen tai poliittisen hyödyn saavuttamiseksi' (Wikipedia 20.10.2017).
URN
-
Kuva: Marc Nozell

Me Too -kampanja 2018

Vuosi
2018
Asiasanat
Kuvaus
Me Too -kampanja on syksyllä 2017 alkanut maailmanlaajuinen liike seksuaalista häirintää ja ahdistelua vastaan. Kampanja sai nimensä sosiaalisen median aihetunnisteesta (hashtag) #metoo, jolla oli tarkoitus tuoda esiin seksuaalisen häirinnän ja ahdistelun yleisyyttä yhteiskunnassa. Keräys sisältää aiheeseen liittyviä uutissisältöjä, blogeja ja muita verkkosisältöjä, tweettejä ja YouTube-videoita.
URN
-
Kuva: Salaliittoteoriaan uskova Iskulause koskien 9/11 -iskuja, Oikeudet: CC-BY-NC-SA 2.0

Salaliittoteoriat ja disinformaatio 2020-2021

Vuosi
2020
Asiasanat
Kuvaus
Tutkimusta, journalismia sekä varsinaisia sisältöjä koskien salaliittoteorioita ja disinformaatiota. Keräyksessä verkkosivuja, keskustelupalstoja, videoita ja twiittejä erilaisista salaliittoteorioista kuussakäynnistä QAnoniin.
URN
-
Kuva: Sanna Marin. Lähde: Wikimedia Commons, Oikeudet: CC BY 4.0

Pääministeri Sanna Marinin bilekohu 2022

Vuosi
2022
Asiasanat
Kuvaus
Kesällä 2022 syntyi kohu Sanna Marinin juhlinnasta. Keräyksessä on lehtijuttuja, sosiaalista mediaa ja videoita Suomesta ja ulkomaisista medioista. Kohu sai alkunsa Ylilauta-foorumilla, jonka sisällöt mukana keräyksessä.
URN
-
Kuva: Näyttelijä kirjoittaa sulkakynällä, Oikeudet: CC BY 4.0

Keskustelupalstat 2022

Vuosi
2022
Asiasanat
Kuvaus
Keräyksessä suomalaisten keskustelupalstojen sisältöjä peleistä uskontoihin ja puutarhanhoidosta autoihin.
URN
-
Kuva: Twitter-logo, Oikeudet: Free for use under the Pixabay Content License

Jatkuva Twitter-keräys 2020-2023

Vuosi
2024
Asiasanat
Kuvaus
Suomalaisen verkkoarkiston vuosina 2020-2023 tekemä jatkuva Twitter-keräys. Sisältää 3654 erilaista Twitter-tiliä suomalaisilta organisaatioilta, järjestöiltä, yrityksiltä, medialta, viranomaisilta sekä sosiaalisen median vaikuttajilta.
URN
-