Verkkoarkiston aineisto on saatavilla vain vapaakappaletyöasemilla. Katso infosta lisää tietoa verkkoarkiston käytöstä.

SuomeksiPå svenskaIn English

Keräykset asiasanalla järjestöt

Kuva: Bonin Volker von, Helsingin kaupunginmuseo

Ulkosuomalaiset 2008

Vuosi
2008
Asiasanat
Kuvaus
Tähän kokoelmaan on vuonna 2008 kerätty ulkomailla asuvien suomalaisten blogisivuja, suomalaisyhteisöjen sivustoja ja tapahtumakalentereita, lähetystöjen sivustoja sekä eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten ammatinharjoittajien suomenkielisiä sivuja.
URN
-
Kuva: Matti Pitkälä

Suomen linnut ja lintuharrastus 2010

Vuosi
2010
Asiasanat
Kuvaus
Kokoelma sisältää pääosin suomalaisten lintuharrastajien ja lintutieteellisten yhdistysten sivustoja. Mukana on myös Suomen ympäristön ja ilmaston tilaa käsitteleviä sivuja.
URN
-
Kuva: Bonin Volker von, Helsingin kaupunginmuseo

Ulkosuomalaiset 2010

Vuosi
2010
Asiasanat
Kuvaus
Tähän kokoelmaan on vuonna 2010 kerätty ulkomailla asuvien suomalaisten blogisivuja, suomalaisyhteisöjen sivustoja ja tapahtumakalentereita, lähetystöjen sivustoja sekä eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten ammatinharjoittajien suomenkielisiä sivuja.
URN
-
Kuva: -

Palkansaajien mielenilmaus 18.9.2015

Vuosi
2015
Asiasanat
Kuvaus
Helsingin keskustaan kerääntyi 30 000 ihmistä palkansaajajärjestöjen mielenilmaukseen 18.9.2015. Mielenilmauksella puolustettiin työmarkkinajärjestöjen oikeutta sopia työ- ja virkaehtosopimuksista sekä vastustettiin hallituksen suunnitelmia päätöksisiä, jotka olisivat heikentäneet työehtoja. Keräys sisältää pääasiassa ammattijärjestöjen verkko- ja Facebook-sivuja sekä twiittejä, ja se toteutettiin syys-joulukuussa 2015.
URN
-

Ilmastonmuutos 2009

Vuosi
2009
Asiasanat
Kuvaus
Ilmastonmuutosta ja ympäristön tilaa käsitteleviä sivustoja: ympäristöalan virallisia toimijoita, ympäristöjärjestöjä, yrityksiä, blogeja jne.
URN
-

Uskonnolliset kesätapahtumat 2016 = Hengelliset kesäjuhlat 2016

Vuosi
2016
Asiasanat
Kuvaus
Kokoelma sisältää luterilaisten seurakuntien sivustoja ja tapahtumakalentereita, herätysliikkeiden sivustoja ja tiedotussivuja, vapaiden suuntien sivustoja ja ohjelmia. Mukana on myös joitakin ei-kristillisten yhteisöjen sivuja. Kokoelmaan kuuluu myös musiikki- ja puhevideoita sekä twiittejä.
URN
-

Suomen Partiolaiset 2015

Vuosi
2015
Asiasanat
Kuvaus
Kokoelma sisältää Suomen Partiolaisten sivustoja, erityisenä kohteena Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry, jolla oli 40. juhlavuosi vuonna 2015.
URN
-
Kuva:

Ilmastonmuutos 2019-2020

Vuosi
2019
Asiasanat
Kuvaus
Ilmastonmuutosta ja ympäristön tilaa käsitteleviä sivustoja. Mukana mm. viranomaisia ja julkishallintoa, puolueita, ympäristöjärjestöjä ja kampanjoita. Myös uutissisältöjä, tweettejä ja YouTube-videoita.
URN
-
Kuva: , Oikeudet: Public Domain

Suviseurat 2019

Vuosi
2019
Asiasanat
Kuvaus
Vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen vuosittain järjestämä Suviseurat pidettiin vuonna 2019 Muhoksella. Suviseurat on Suomen suurimpia kesätapahtumia. Kokoelma sisältää aiheeseen liittyviä verkkosivuja, uutisia ja twiittejä.
URN
-
Kuva: Twitter-logo, Oikeudet: Free for use under the Pixabay Content License

Jatkuva Twitter-keräys 2020-2023

Vuosi
2024
Asiasanat
Kuvaus
Suomalaisen verkkoarkiston vuosina 2020-2023 tekemä jatkuva Twitter-keräys. Sisältää 3654 erilaista Twitter-tiliä suomalaisilta organisaatioilta, järjestöiltä, yrityksiltä, medialta, viranomaisilta sekä sosiaalisen median vaikuttajilta.
URN
-
Kuva: Yleislakko, suurmielenosoitus 1956. Museovirasto, Oikeudet: CC BY 4.0

Poliittinen lakkokevät 2024

Vuosi
2024
Asiasanat
Kuvaus
Keväällä 2024 poliittiset kiistat hallituksen ja työntekijäjärjestöjen välillä saivat aikaan lukuisia ja pitkäkestoisia poliittisia lakkoja, joilla työntekijäjärjestöt protestoivat hallituksen lakihankkeita, joilla oli tarkoitus mm. rajoittaa lakko-oikeutta ja heikentää jossain tapauksissa työntekijöiden asemaa. Lakot hiipuivat kevään myötä, eivätkä juurikaan vaikuttaneet hallituksen päätöksiin.
URN
-