The archived web material is available for use only in legal deposit terminals within legal deposit libraries. Check info for more information.

SuomeksiPå svenskaIn English

Harvests with subject heading sosiaalinen media

Image: -

Suomi24 2011

Year
2011
Subject headings
Description
Suomi24 oli vuonna 2011 Suomen suurin verkkoyhteisö. Yhteisön suurin ja eniten käytetty osio oli keskustelufoorumi.
URN
-

IRC-galleria 2009

Year
2009
Subject headings
Description
IRC-Galleria on suomalainen WWW-yhteisöpalvelu, johon suomalaiset Internetin käyttäjät voivat lisätä valokuvia ja tietoja itsestään. Rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida valokuvien alle. Toiminta-ajatuksena oli alunperin mahdollistaa keskustelukumppanin näkeminen muutoin tekstipohjaisessa IRC (Internet Relay Chat) -keskustelussa.
URN
-
Image: Diether, Wikimedia Commons

Valemedia 2017

Year
2017
Subject headings
Description
Keräys sisältää valemediaksi luokiteltavia uutissivuja ja muita verkkosivuja, blogeja, sosiaalisen median aineistoja (Facebook, Twitter, YouTube) ja keskustelufoorumeja. Mukana on jonkin verran myös aineistoa joka käsittelee valemediaa. 'Valemedia on mielipiteisiin perustuvaa, vastoin hyvää journalistista tapaa toimiva viestintäkanava, jota voidaan käyttää informaatiosodan välineenä. Valemedian tuottamaa ja välittämää uutiselta vaikuttavaa tekstiä kutsutaan valeuutiseksi. Valeuutinen on harhautustarkoituksessa tehty teksti tai viesti, joka matkii ulkoisesti journalismia, mutta ei ole sitä. Valeuutinen on eräs huijauksen laji tai tahallaan levitettyä väärää tietoa, jota välitetään perinteisten viestinten tai sosiaalisen median kautta. Valeuutisen tarkoituksena on harhautus taloudellisen tai poliittisen hyödyn saavuttamiseksi' (Wikipedia 20.10.2017).
URN
-
Image: Marc Nozell

Me Too -kampanja 2018

Year
2018
Subject headings
Description
Me Too -kampanja on syksyllä 2017 alkanut maailmanlaajuinen liike seksuaalista häirintää ja ahdistelua vastaan. Kampanja sai nimensä sosiaalisen median aihetunnisteesta (hashtag) #metoo, jolla oli tarkoitus tuoda esiin seksuaalisen häirinnän ja ahdistelun yleisyyttä yhteiskunnassa. Keräys sisältää aiheeseen liittyviä uutissisältöjä, blogeja ja muita verkkosisältöjä, tweettejä ja YouTube-videoita.
URN
-
Image: Salaliittoteoriaan uskova Iskulause koskien 9/11 -iskuja

Salaliittoteoriat ja disinformaatio 2020-2021

Year
2020
Subject headings
Description
Tutkimusta, journalismia sekä varsinaisia sisältöjä koskien salaliittoteorioita ja disinformaatiota. Keräyksessä verkkosivuja, keskustelupalstoja, videoita ja twiittejä erilaisista salaliittoteorioista kuussakäynnistä QAnoniin.
URN
-
Image: Sanna Marin. Lähde: Wikimedia Commons

Pääministeri Sanna Marinin bilekohu 2022

Year
2022
Subject headings
Description
Kesällä 2022 syntyi kohu Sanna Marinin juhlinnasta. Keräyksessä on lehtijuttuja, sosiaalista mediaa ja videoita Suomesta ja ulkomaisista medioista. Kohu sai alkunsa Ylilauta-foorumilla, jonka sisällöt mukana keräyksessä.
URN
-
Image: Näyttelijä kirjoittaa sulkakynällä

Keskustelupalstat 2022

Year
2022
Subject headings
Description
Keräyksessä suomalaisten keskustelupalstojen sisältöjä peleistä uskontoihin ja puutarhanhoidosta autoihin.
URN
-