Verkkoarkiston aineisto on saatavilla vain vapaakappaletyöasemilla. Katso infosta lisää tietoa verkkoarkiston käytöstä.

SuomeksiPå svenskaIn English

Keräykset asiasanalla hallitukset (valtiot)

Kuva: Óðinn

Sote- ja maakuntauudistuksen kaatuminen ja Juha Sipilän hallituksen ero 2019

Vuosi
2019
Asiasanat
Kuvaus
Sote- ja maakuntauudistus oli Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon eli sote-palveluiden uudistamiseen tähdännyt hanke, jonka tarkoituksena oli siirtää julkisten sote-palveluiden vastuu kunnilta 18 perustettavalle maakunnalle. Maaliskuussa 2019 hanke kaatui ja Juha Sipilän hallitus erosi perjantaina 8. maaliskuuta 2019, noin kuukausi ennen huhtikuun eduskuntavaaleja. Keräys sisältää aiheeseen liittyviä uutissisältöjä ja tweettejä.
URN
-
Kuva: Óðinn

Hallitusneuvottelut keväällä 2019

Vuosi
2019
Asiasanat
Kuvaus
Huhtikuun 2019 eduskuntavaalien jälkeen käynnistyi uuden hallituksen kokoaminen. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nimitti hallitustunnustelijaksi suurimman puolueen (SDP) puheenjohtajan Antti Rinteen. Tunnustelukierroksen jälkeen hallitusneuvotteluihin kutsuttiin puolueista SDP, Keskusta, Vihreät, Vasemmistoliitto ja RKP. Keräys sisältää aiheeseen liittyviä uutissisältöjä, julkisen hallinnon sivuja, eturyhmien sivuja sekä tweettejä.
URN
-
Kuva: Óðinn

Postilakko ja Antti Rinteen hallituksen ero 2019

Vuosi
2019
Asiasanat
Kuvaus
Postin työntekijät olivat syksyllä 2019 lakossa palkanalennuksista johtuneen kiistan vuoksi. Valtion omistajaohjauksesta vastannut ministeri Sirpa Paatero joutui eroamaan lakon yhteydessä nousseen kohun seurauksena. Tilanne johti lopulta hallituskriisiin ja Antti Rinteen halituksen eroon. Keräys sisältää aiheeseen liittyviä uutissisältöjä ja muita verkkosivujaja sekä tweettejä, videoita ja verkkokeskusteluja.
URN
-
Kuva: Vuoden 1972 eduskuntavaalien tulosilta, Oikeudet: Public Domain Mark 1.0

Eduskuntavaalit 2023

Vuosi
2023
Asiasanat
Kuvaus
Vuonna 2023 käytyihin eduskuntavaaleihin liittyviä verkkosivuja, somesisältöjä ja videoita. Mukana on myös sisältöjä vaaleja seuranneista hallitusneuvotteluista sekä hallituksen muodostumisesta.
URN
-
Kuva: Petteri Orpon hallituksen puoluejohtajat, Oikeudet: Creative Commons

Petteri Orpon hallituksen rasismikriisi 2023

Vuosi
2023
Asiasanat
Kuvaus
Kesällä 2023 Suomen uusi hallitus ajautui vaikeuksiiin alusta lähtien. Vaikeuksia aiheuttivat ministerien vanhat äärioikeistolaiset kirjoitukset sekä monitulkintaiset symboliset eleet. Hallitus on heinäkuussa 2023 vaarassa kaatua heti alkuunsa, mutta kohu vaimeni syksyn aikana. Keräyksessä aiheesta kotimaista ja ulkomaista uutisointia, kattava otos somesisältöjä sekä videoita.
URN
-
Kuva: Yleislakko, suurmielenosoitus 1956. Museovirasto, Oikeudet: CC BY 4.0

Poliittinen lakkokevät 2024

Vuosi
2024
Asiasanat
Kuvaus
Keväällä 2024 poliittiset kiistat hallituksen ja työntekijäjärjestöjen välillä saivat aikaan lukuisia ja pitkäkestoisia poliittisia lakkoja, joilla työntekijäjärjestöt protestoivat hallituksen lakihankkeita, joilla oli tarkoitus mm. rajoittaa lakko-oikeutta ja heikentää jossain tapauksissa työntekijöiden asemaa. Lakot hiipuivat kevään myötä, eivätkä juurikaan vaikuttaneet hallituksen päätöksiin.
URN
-