Arkiverat nätmaterial tillgänglig på dataterminaler för friexemplar på friexemplarsbibliotekens lokaler. Mer info på info sidan.

SuomeksiPå svenskaIn English

Materialet tillgänglig endast på friexemplarsstationer

Tee se itse 1000 litran IBC lämminvesivaraaja pörssisähköllä yöllä lämmitys

Vesa Tiainen

Varastoitu energiasisältö 1000l vettä lämpötilaero 20 celsius astetta= 20kwh Eli jos sinulla patterikierto missä noin 40 asteista vettä kiertää. Pystyt periaatteessa veden lämmittämään maksimissaan noin 80 asteeseen. Saat siis 1m3 vettä varastoitua 40kwh lämpöenergiaa. Pytyt pystyy asentamaan ulos ja eristämään sinne. Sitten vain vesikierto sisälle ja vesipatteri millä saat siirrettyä lämmön sisällä käytettäväksi. Voit tarpeen mukaan laittaa useampia pyttyjä sarjaan ja laittaa pyttyjen läpi kiertämään kupari tms putkea joka siirtää lämmön kaikkiin pyttyihin. Helpon huollon aikaansaamiseksi on mahdollista myös laittaa tuo lämmitysvastus johonkin erilliseen pieneen säiliöön minkä läpi vesi kiertää sitten noihin isompiin säiliöihin. Jos vastuksen joutuu vaihtamaan ei tarvitse koko järjestelmään tyhjentää vedestä. Rupean tämmöistä ratkaisua miettimään sillä tuo läpiviennin asentaminen ei ollut kovin helppoa kun se laitettiin tuonne aika alas säiliöön niin käsistä loppuu pituus ja siinä on yksi ylimääräinen vuotokohta ehjään tiiviiseen säiliöön.

#pörssisähkö #yösähkö #lämmitys #yöllä #halvalla #sähköllä #lämminvesi #varaaja #ibc #säiliö #1000l #litran #1000 #tee #se #itse #diy #TI #eristetty #ulos #kellariin #vesikierto #helppo #yksinkertainen #kellokytkin #kellokytkimellä #ohjaus #sähkön #hinta

I insamlingen Energiakriisi 2022-2023

Ursprungskälla: https://www.youtube.com/watch?v=9U26xInkKu4


Sidans beskrivning är från den ursprungliga källan (YouTube).