The archived web material is available for use only in legal deposit terminals within legal deposit libraries. Check info for more information.

SuomeksiPå svenskaIn English

The material is only available when using a legal deposit terminal.

Tee se itse 1000 litran IBC lämminvesivaraaja pörssisähköllä yöllä lämmitys

Vesa Tiainen

Varastoitu energiasisältö 1000l vettä lämpötilaero 20 celsius astetta= 20kwh Eli jos sinulla patterikierto missä noin 40 asteista vettä kiertää. Pystyt periaatteessa veden lämmittämään maksimissaan noin 80 asteeseen. Saat siis 1m3 vettä varastoitua 40kwh lämpöenergiaa. Pytyt pystyy asentamaan ulos ja eristämään sinne. Sitten vain vesikierto sisälle ja vesipatteri millä saat siirrettyä lämmön sisällä käytettäväksi. Voit tarpeen mukaan laittaa useampia pyttyjä sarjaan ja laittaa pyttyjen läpi kiertämään kupari tms putkea joka siirtää lämmön kaikkiin pyttyihin. Helpon huollon aikaansaamiseksi on mahdollista myös laittaa tuo lämmitysvastus johonkin erilliseen pieneen säiliöön minkä läpi vesi kiertää sitten noihin isompiin säiliöihin. Jos vastuksen joutuu vaihtamaan ei tarvitse koko järjestelmään tyhjentää vedestä. Rupean tämmöistä ratkaisua miettimään sillä tuo läpiviennin asentaminen ei ollut kovin helppoa kun se laitettiin tuonne aika alas säiliöön niin käsistä loppuu pituus ja siinä on yksi ylimääräinen vuotokohta ehjään tiiviiseen säiliöön.

#pörssisähkö #yösähkö #lämmitys #yöllä #halvalla #sähköllä #lämminvesi #varaaja #ibc #säiliö #1000l #litran #1000 #tee #se #itse #diy #TI #eristetty #ulos #kellariin #vesikierto #helppo #yksinkertainen #kellokytkin #kellokytkimellä #ohjaus #sähkön #hinta

In harvest Energiakriisi 2022-2023

Original source: https://www.youtube.com/watch?v=9U26xInkKu4


The metadata on this page is from the original source (YouTube).