Arkiverat nätmaterial tillgänglig på dataterminaler för friexemplar på friexemplarsbibliotekens lokaler. Mer info på info sidan.

SuomeksiPå svenskaIn English

Materialet tillgänglig endast på friexemplarsstationer

Ursan esitelmä: Heikki Oja - Maailmankaikkeuden rakenne

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ensimmäisen kerran ihmiskunnan historiassa olemme oppineet tuntemaan koko havaittavissa olevan maailmankaikkeuden: sen koon, iän ja tärkeimmät ilmiöt. Maailmankaikkeuden kartalla ei käytännössä ole enää valkoisia läikkiä, vaan pystymme kaukoputkillamme näkemään lähes kaikki universumimme kolkat. Kaikki ei kuitenkaan ole vielä selvää. Esimerkiksi pimeän aineen tarkkaa olemusta ei vielä tunneta, ja arvoituksellisen pimeän energian tutkimus on vasta alkamassa. Miten universumi syntyi ja kehittyi? Minkä muotoinen se on? Mitä se sisältää? Miten nämä asiat on saatu selville? Puhujana professori, tietokirjailija Heikki Oja. Tähtitieteellinen yhdistys Ursan yleisöesitelmä Tieteiden talolla 7.11.2017.

#maailmankaikkeus #maailmankaikkeuden_rakenne #kosmologia #universumi #Heikki_Oja #Ursa #Tieteiden_talo #pimeä_aine #pimeä_energia #maailmankaikkeuden_koko #maailmankaikkeuden_muoto #alkuräjähdys #ensimmäinen_sekunti #maailmankaikkeuden_laajeneminen #maailmankaikkeuden_tulevaisuus #professori #emeritus #esitelmä #yleisöesitelmä #luento

I insamlingen Tutkitun tiedon teemavuosi 2021

Ursprungskälla: https://www.youtube.com/watch?v=uUFGn54RX2s


Sidans beskrivning är från den ursprungliga källan (YouTube).