The archived web material is available for use only in legal deposit terminals within legal deposit libraries. Check info for more information.

SuomeksiPå svenskaIn English

The material is only available when using a legal deposit terminal.

Ursan esitelmä: Heikki Oja - Maailmankaikkeuden rakenne

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ensimmäisen kerran ihmiskunnan historiassa olemme oppineet tuntemaan koko havaittavissa olevan maailmankaikkeuden: sen koon, iän ja tärkeimmät ilmiöt. Maailmankaikkeuden kartalla ei käytännössä ole enää valkoisia läikkiä, vaan pystymme kaukoputkillamme näkemään lähes kaikki universumimme kolkat. Kaikki ei kuitenkaan ole vielä selvää. Esimerkiksi pimeän aineen tarkkaa olemusta ei vielä tunneta, ja arvoituksellisen pimeän energian tutkimus on vasta alkamassa. Miten universumi syntyi ja kehittyi? Minkä muotoinen se on? Mitä se sisältää? Miten nämä asiat on saatu selville? Puhujana professori, tietokirjailija Heikki Oja. Tähtitieteellinen yhdistys Ursan yleisöesitelmä Tieteiden talolla 7.11.2017.

#maailmankaikkeus #maailmankaikkeuden_rakenne #kosmologia #universumi #Heikki_Oja #Ursa #Tieteiden_talo #pimeä_aine #pimeä_energia #maailmankaikkeuden_koko #maailmankaikkeuden_muoto #alkuräjähdys #ensimmäinen_sekunti #maailmankaikkeuden_laajeneminen #maailmankaikkeuden_tulevaisuus #professori #emeritus #esitelmä #yleisöesitelmä #luento

In harvest Tutkitun tiedon teemavuosi 2021

Original source: https://www.youtube.com/watch?v=uUFGn54RX2s


The metadata on this page is from the original source (YouTube).