Arkiverat nätmaterial tillgänglig på dataterminaler för friexemplar på friexemplarsbibliotekens lokaler. Mer info på info sidan.

SuomeksiPå svenskaIn English

Insamlingar med ämnesordet verkkoviestintä

Bild: Diether, Wikimedia Commons

Valemedia 2017

År
2017
Ämnesord
Beskrivning
Keräys sisältää valemediaksi luokiteltavia uutissivuja ja muita verkkosivuja, blogeja, sosiaalisen median aineistoja (Facebook, Twitter, YouTube) ja keskustelufoorumeja. Mukana on jonkin verran myös aineistoa joka käsittelee valemediaa. 'Valemedia on mielipiteisiin perustuvaa, vastoin hyvää journalistista tapaa toimiva viestintäkanava, jota voidaan käyttää informaatiosodan välineenä. Valemedian tuottamaa ja välittämää uutiselta vaikuttavaa tekstiä kutsutaan valeuutiseksi. Valeuutinen on harhautustarkoituksessa tehty teksti tai viesti, joka matkii ulkoisesti journalismia, mutta ei ole sitä. Valeuutinen on eräs huijauksen laji tai tahallaan levitettyä väärää tietoa, jota välitetään perinteisten viestinten tai sosiaalisen median kautta. Valeuutisen tarkoituksena on harhautus taloudellisen tai poliittisen hyödyn saavuttamiseksi' (Wikipedia 20.10.2017).
URN
-
Bild: Salaliittoteoriaan uskova Iskulause koskien 9/11 -iskuja, Rättigheter: CC-BY-NC-SA 2.0

Salaliittoteoriat ja disinformaatio 2020-2021

År
2020
Ämnesord
Beskrivning
Tutkimusta, journalismia sekä varsinaisia sisältöjä koskien salaliittoteorioita ja disinformaatiota. Keräyksessä verkkosivuja, keskustelupalstoja, videoita ja twiittejä erilaisista salaliittoteorioista kuussakäynnistä QAnoniin.
URN
-