Verkkoarkiston aineisto on saatavilla vain vapaakappaletyöasemilla. Katso infosta lisää tietoa verkkoarkiston käytöstä.

SuomeksiPå svenskaIn English

Keräykset asiasanalla joukkomurha

Kuva: Mika Peltonen, HKM

Jokelan koulusurmat 2007 = Jokelan ampumisvälikohtaus

Vuosi
2007
Asiasanat
Kuvaus
Tuusulassa Jokelan koulukeskuksessa 7.11.2007 koulun oma oppilas hyökkäsi kouluunsa aseistettuna ja surmasi kahdeksan ihmistä ja lopulta itsensä. Tässä kokoelmassa on lehtien uutissivuja - myös joitakin ulkomaisia lehtiä - keskustelupalstoja, ministeriöiden sivustoja, opettajien käymiä keskusteluja sekä ampujan omat sivut, jossa hän ilmoittaa tulevasta hyökkäyksestä.
URN
-
Kuva: Mika Peltonen, HKM

Kauhajoen koulusurmat 2008 = Kauhajoen ampumisvälikohtaus

Vuosi
2008
Asiasanat
Kuvaus
Kauhajoella sijaitsevan Seinäjoen ammattikorkeakoulun ja Sedu-koulutuskeskuksen yhteisissä tiloissa koulun oma oppilas surmasi ampumalla 10 ihmistä ja lopuksi itsensä 23.9.2008. Kokoelma sisältää tähän aiheeseen liittyvä verkkoaineistoja. Suomalaisten lehtien lisäksi on runsaasti ulkomaisten lehtien ja sivustojen uutisointeja, suomalaisia keskustelupalstoja ja tekijän omia sivuja.
URN
-
Kuva: Mika Peltonen, HKM

Espoon kauppakeskus Sellon ampumavälikohtaus 2009

Vuosi
2010
Asiasanat
Kuvaus
Sellon ampumavälikohtaus tapahtui Espoon Leppävaarassa sijaitsevan kauppakeskus Sellon Prisma-myymälässä 31. joulukuuta 2009 noin kello 10. Välikohtauksessa kuoli neljä Prisman työntekijää. Lisäksi ampuja surmasi espoolaisessa yksityisasunnossa entisen naisystävänsä, ja lopuksi itsensä. Kokoelma sisältää tähän aiheeseen liittyviä verkkoaineistoja suomalaisessa mediassa.
URN
-
Kuva: Mika Peltonen, HKM

Turun puukotusisku 2017

Vuosi
2017
Asiasanat
Kuvaus
Turun puukotusisku tapahtui Turun keskustassa 18.8.2017. Iskussa kuoli kaksi ihmistä ja kahdeksan loukkaantui. Tekijä tuomittiin myöhemmin kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä elinkautiseen vankeuteen. Kokoelma sisältää aiheeseen liittyviä, tapahtumapäivänä ja välittömästi sen jälkeisinä päivinä julkaistuja verkkoaineistoja suomalaisessa mediassa sekä muutamassa ulkomaisessa verkkojulkaisussa. Mukana on myös poliisin ja valtionhallinnon aiheeseen liittyviä julkaisuja.
URN
-