The archived web material is available for use only in legal deposit terminals within legal deposit libraries. Check info for more information.

SuomeksiPå svenskaIn English

The material is only available when using a legal deposit terminal.

Amurinleopardi palasi kotiin Korkeasaareen

Korkeasaari Zoo

Keskiviikkona 26. helmikuuta kello 13.10 maailman harvinaisimpiin kissapetoihin kuuluva amurinleopardinaaras saapui Helsinki-Vantaan lentokentälle, mistä se kuljetettiin Korkeasaareen. Kuljetuksesta vastasi suomalainen logistiikkayritys ILP-Group, joka hoitaa nykyään suuren osan Korkeasaaren sekä muiden Suomen suurimpien eläintarhojen eläinkuljetuksista. -- Kuljetusauto on pesty huolellisesti, ja sen kuljetustila on lämmitetty eläimelle sopivaan lämpötilaan. Toimitamme eläimen mahdollisimman nopeasti perille, sillä sen hyvinvointi on meille tärkeä asia, kertoo jo 80-luvun alkupuolelta saakka Korkeasaaren eläinkuljetuksissa mukana ollut Jyrki Similä ILP-Groupista. -- Vuosien aikana olemme kuljettaneet monenlaisia eläimiä, ja olin kerran itsekin kantamassa leijonaa, jonka nostamiseen tarvittiin neljä henkeä. Olemme huolehtineet, että niin pienet hyönteiset kuin apinatkin ovat päässeet turvallisesti määränpäähänsä, hän jatkaa. Eläintarhojen välisissä eläinkuljetuksissa lähettävä eläintarha vastaa eläimen siirtämisestä kohdemaan lentokentälle, jonka jälkeen vastuu eläimestä siirtyy vastaanottajalle. Amurinleopardi saapui turvallisesti perille Korkeasaareen keskiviikkona iltapäivällä. Matka alkoi Edinburghin eläintarhasta, missä se on ollut vuodesta 2009. Naaras on syntynyt Korkeasaaressa huhtikuussa 2007, joten se palaa nyt synnyinkotiinsa. Korkeasaaressa on ennestään kaksi amurinleopardia: Tallinnan eläintarhassa syntynyt nuori urosleopardi ja Tsekeistä kotoisin oleva vanha naaras, Edinburghista saapuvan leopardin emo. Amurinleopardinaaraan toivotaan saavan pentuja Korkeasaaressa. Maailman harvinaisimpia kissapetoja arvioidaan elävän luonnossa Venäjän Kaukoidässä vain 40 yksilöä, mutta eläintarhoissa amurinleopardeja on 168. Eläintarhojen yhteinen suojelu- ja lisäännyttämisohjelma pyrkii säilyttämään amurinleopardin ja palauttamaan lajia tulevaisuudessa sen luonnollisille elinalueille. Katso nyt HD-laadulla! Kuvaus: Henrik Sundén Korkeasaaren arkisto (2014)

#Korkeasaari #animals #Finland #Helsinki #högholmens_djurgård #Suomi #zoo #Högholmen #zoo_animals #korkeasaari #djurgård #amurinleopardi #korkeasaarizoo #Suomessa #Högholmens_djurgård #korkeasaaren_eläintarha #Korkeasaari_Zoo #helsinki_zoo #högholmen #Korkeasaaressa #Helsingissä #Amur_Leopard #Helsinki_Zoo #eläintarha

Original source: https://www.youtube.com/watch?v=j9_5X1y3sWM


The metadata on this page is from the original source (YouTube).