Suomeksi - På svenska - In English

Verkkoarkiston aineisto on katseltavissa vain vapaakappaleasemilla. Katso infosta lisää tietoa verkkoarkiston käytöstä.

Keräykset asiasanalla joukkomurha

Jokelan koulusurmat 2007

Vuosi:2007
Asiasanat:Tuusula, koulusurmat, joukkomurha, väkivaltarikokset
Kuvaus:Tuusulassa Jokelan koulukeskuksessa 7.11.2007 koulun oma oppilas hyökkäsi kouluunsa aseistettuna ja surmasi kahdeksan ihmistä ja lopulta itsensä. Tässä kokoelmassa on lehtien uutissivuja - myös joitakin ulkomaisia lehtiä - keskustelupalstoja, ministeriöiden sivustoja, opettajien käymiä keskusteluja sekä ampujan omat sivut, jossa hän ilmoittaa tulevasta hyökkäyksestä.

Kauhajoen koulusurmat 2008

Vuosi:2008
Asiasanat:Seinäjoki, koulusurmat, joukkomurha, väkivaltarikokset
Kuvaus:Kauhajoella sijaitsevan Seinäjoen ammattikorkeakoulun ja Sedu-koulutuskeskuksen yhteisissä tiloissa koulun oma oppilas surmasi ampumalla 10 ihmistä ja lopuksi itsensä 23.9.2008. Kokoelma sisältää tähän aiheeseen liittyvä verkkoaineistoja. Suomalaisten lehtien lisäksi on runsaasti ulkomaisien lehtien ja sivustojen uutisointeja, suomalaisia keskustelupalstoja ja tekijän omia sivuja.

Espoon kauppakeskus Sellon ampumavälikohtaus 2009

Vuosi:2010
Asiasanat:joukkomurha, väkivaltarikokset, väkivalta, kauppakeskukset
Kuvaus:Sellon ampumavälikohtaus tapahtui Espoon Leppävaarassa sijaitsevan kauppakeskus Sellon Prisma-myymälässä 31. joulukuuta 2009 noin kello 10. Välikohtauksessa kuoli neljä Prisman työntekijää. Lisäksi ampuja surmasi espoolaisessa yksityisasunnossa entisen naisystävänsä, ja lopuksi itsensä. Kokoelma sisältää tähän aiheeseen liittyviä verkkoaineistoja suomalaisessa mediassa.