Suomeksi - På svenska - In English

Verkkoarkiston aineisto on katseltavissa vain vapaakappaleasemilla. Katso infosta lisää tietoa verkkoarkiston käytöstä.

Keräykset asiasanalla Suomi

Presidentinvaalit Suomessa 2007

Vuosi:2006
Asiasanat:presidentinvaalit, ehdokkaat, vaalikampanjat, poliitikot, sisäpolitiikka, äänestäminen, Suomi
Kuvaus:Presidentinvaalit käytiin tammikuussa 2007 kahtena äänestyskierroksena. Presidentiksi valittiin Tarja Halonen toiselle kaudelleen. Tässä kokoelmassa on aihetta käsitteleviä päivälehtien verkkosivuja, poliittisten puolueiden sivustoja, presidenttiehdokkaiden omia sivuja, YLE:n ja MTV3:n blogeja.

Eduskuntavaalit 2007

Vuosi:2007
Asiasanat:eduskuntavaalit, politiikka, puolueet, äänestäminen, ehdokkaat, vaalikampanjat, vaalit, parlamentit, Suomi
Kuvaus:Vuoden 2007 eduskuntavaaleihin liittyviä sivustoja.

Kuntavaalit 2008

Vuosi:2008
Asiasanat:kuntavaalit, kunnallispolitiikka, puolueet, äänestäminen, ehdokasasettelu, vaalikampanjat, Suomi
Kuvaus:Vuoden 2008 kuntavaaleihin (aik. kunnallisvaalit) asetettiin 10 412 ehdokasta. Äänestysprosentti oli 61,2. Kokoelmassa on runsaasti ehdokkaiden omia sivuja, poliittisten puolueiden sivustoja, YLE:n, MTV3:n ja Nelonen TV:n sivuja ja ja blogeja. Kokoelmassa on myös sanoma- ja aikakauslehtien sivustoja ja artikkeleita.

Maahanmuuttajat 2008

Vuosi:2008
Asiasanat:maahanmuuttajat, maahanmuuttajatyö, kulttuurierot, monikulttuurisuus, suomalaisuus, kokemukset, kotouttaminen, kulttuurienvälinen vuorovaikutus, maahanmuuttajatyö, Suomi
Kuvaus:Kokoelmassa on vuonna 2008 verkossa ilmestyneitä sivustoja maahanmuutosta, monikulttuurisuudesta, maahanmuuttajayhteisöistä ja -yhdistyksistä, pakolaisavusta, myös eri kulttuureista Suomeen muuttaneiden blogeja sekä paikallisten kansainvälisten yhdistysten sivustoja.

Suomalaisia blogikirjoituksia 2009

Vuosi:2009
Asiasanat:blogit, päiväkirjat, Suomi
Kuvaus:Kokoelma sisältää vuonna 2009 kerättyjä blogikirjoituksia.

Suomen europarlamenttivaalit 2009

Vuosi:2009
Asiasanat:europarlamenttivaalit, ehdokkaat, äänestäminen, politiikka, poliittinen osallistuminen, EU-politiikka, EU-kriittisyys, poliittiset asenteet, vaalikoneet, Suomi,
Kuvaus:Europarlamenttivaalit 2009 järjestettiin Suomessa 7. kesäkuuta. Suomesta valittiin 13 europarlamentaarikkoa, yksi vähemmän kuin edellisissä europarlamenttivaaleissa 2004. Kokoelma sisältää eurovaaleja käsitteleviä uutissivustoja, ehdokkaiden vaalisivustoja, blogeja, puolueiden ja erilaisten yhteisöjen vaaleja käsitteleviä verkkosivuja.

IRC-galleria 2009

Vuosi:2009
Asiasanat:verkkoyhteisöt, sosiaalinen media, Suomi
Kuvaus:IRC-Galleria on suomalainen WWW-yhteisöpalvelu, johon suomalaiset Internetin käyttäjät voivat lisätä valokuvia ja tietoja itsestään. Rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida valokuvien alle. Toiminta-ajatuksena oli alunperin mahdollistaa keskustelukumppanin näkeminen muutoin tekstipohjaisessa IRC (Internet Relay Chat) -keskustelussa.

Kalevalan juhlavuosi 2010

Vuosi:2010
Asiasanat:juhlavuodet, tapahtumat, kansanrunous, kansankulttuuri, itämerensuomalaiset kansat, Suomi
Kuvaus:Kokoelma sisältää Kalevala-aiheisia sivustoja, artikkeleita suomalaisen kulttuurin juurista, Elias Lönnrotin tutkimustyöstä ja tuotannosta sekä suomensukuisista kansoista.

Suomen linnut ja lintuharrastus 2010

Vuosi:2010
Asiasanat:linnut, lintuharrastus, lintutiede, järjestöt, ympäristö, luonnonsuojelu, Suomi
Kuvaus:Kokoelma sisältää pääosin suomalaisten lintuharrastajien ja lintutieteellisten yhdistysten sivustoja. Mukana on myös Suomen ympäristön ja ilmaston tilaa käsitteleviä sivuja.

Uskonnollisia ryhmiä Suomessa 2010

Vuosi:2010
Asiasanat:uskonnot, kristinusko, henkinen kasvu, henkisyys, mystiikka, tietosuus, elämän tarkoitus, Suomi
Kuvaus:Kokoelmassa on uskonnollisten ja henkiseen kasvuun ohjaavien ryhmien kotisivuja. Mukana on erityisesti helluntaiseurakuntien ja muiden vapaiden suuntien sivustoja mutta myös paljon muita kuin kristinuskoon pohjautuvia ryhmiä.

Suomalaisia blogikirjoituksia 2011

Vuosi:2011
Asiasanat:blogit, päiväkirjat, Suomi
Kuvaus:Kokoelma sisältää vuonna 2011 kerättyjä blogikirjoituksia.

Eduskuntavaalit 2011

Vuosi:2011
Asiasanat:eduskuntavaalit, politiikka, puolueet, äänestäminen, ehdokkaat, vaalikampanjat, vaalit, parlamentit, Suomi
Kuvaus:Vuoden 2011 eduskuntavaaleihin liittyviä sivustoja.

Suomalainen muotoilu 2011

Vuosi:2011
Asiasanat:muotoilu, teollinen muotoilu, muotoilijat, taideteollisuus, muotoiluala, Suomi
Kuvaus:Suomalaista designia eli muotoilua käsitteleviä ja sisältäviä sivustoja: tapahtumia, organisaatioita, muotoilijoita, muotoilutoimistoja, tuotemerkkejä, verkkokauppoja, museoita ym.

Miesten jääkiekon maailmanmestaruus Suomelle 2011

Vuosi:2011
Asiasanat:jääkiekko, urheilu, maailmanmestaruuskisat, maailmanmestarit, Suomi
Kuvaus:Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut 2011 järjestettiin Slovakiassa 29.4.–15.5.2011. Suomi voitti niissä toisen miesten jääkiekon maailmanmestaruutensa.

Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina -juhlavuosi sekä "World Design Capital Helsinki 2012"

Vuosi:2012
Asiasanat:Helsinki, juhlavuodet, kulttuuritapahtumat, tapahtumat, kaupunkihistoria, kaupunkikulttuuri, kaupunginosat, kaupunkikuva, taide-elämä, luovat toimialat, kulttuuriteollisuus, kulttuuripalvelut, Suomi
Kuvaus:Juhlavuoden 2012 aikana järjestettiin Helsingin historiaa valottavia näyttelyitä, katutaidetta, kaupunkitapahtumia, tilaisuuksia eri kaupunginosissa sekä luentosarjoja. Järjestelyihin osallistuivat kaupungin virastot, liikelaitokset, yliopistot, korkeakoulut sekä kirkko ja eri järjestöjä. Samana vuonna Helsinki valittiin maailman muotoilupääkaupungiksi. Kokoelma sisältää monipuolisesti tähän Helsinki-teemaan liittyviä verkkosivustoja.

Kuntavaalit 2012

Vuosi:2012
Asiasanat:kuntavaalit, kunnallispolitiikka, puolueet, äänestäminen, ehdokasasettelu, vaalikampanjat, vaalikoneet, Suomi
Kuvaus:Vuoden 2012 kuntavaaleihin (aik. kunnallisvaalit) asetettiin 37 125 ehdokasta 16 rekisteröidystä puolueesta. Äänestysprosentti oli 58,2, mikä on 3 prosenttiyksikköä vähemmän kuin edellisissä vaaleissa. Tämä kokoelma keskittyy pääasiassa ennen vaaleja käytyyn verkkoviestintään. Kokoelma koostuu eri puolueiden ja ehdokkaiden verkkosivustoista, vaalikoneista, verkkolehtien vaaleihin liittyvistä artikkeleista, vaalikeskustelusivuista, blogeista ja twiiteistä.

Kuntien verkkosivut 2013

Vuosi:2013
Asiasanat:kunnat, kunnallishallinto, paikallishallinto, julkiset palvelut, verkkopalvelut, Suomi
Kuvaus:Suomalaisten kuntien WWW-sivut vuodelta 2013.

Suomen europarlamenttivaalit 2014

Vuosi:2014
Asiasanat:europarlamenttivaalit, ehdokkaat, äänestäminen, politiikka, poliittinen osallistuminen, EU-politiikka, EU-kriittisyys, poliittiset asenteet, vaalikoneet, Suomi
Kuvaus:Suomen neljännet europarlamenttivaalit järjestettiin 25. toukokuuta 2014. Suomesta valittiin 13 europarlamentaarikkoa vuosille 2014-2019. Kokoelma sisältää eurovaaleja käsitteleviä verkkolehtien sivuja, ehdokkaiden vaalisivustoja ja twiittejä, Facebook-sivuja, puolueiden ja erilaisten yhteisöjen vaaleja käsitteleviä verkkosivuja.

Eduskuntavaalit 2015

Vuosi:2015
Asiasanat:eduskuntavaalit, politiikka, puolueet, äänestäminen, ehdokkaat, vaalikampanjat, vaalit, parlamentit, Suomi
Kuvaus:Vuoden 2015 eduskuntavaaleihin liittyviä sivustoja, tweettejä, Facebook-sivuja ja YouTube-kanavia.

Oranssin pienlehtiarkisto

Vuosi:2015
Asiasanat:Suomi, osakulttuurit, vastakulttuurit, punk, musiikki, pienlehdet, fanzinet, omakustanteet, aikakauslehdet
Kuvaus:Oranssi ry:n sivusto, jolla on digitoituna ja arkistoituna yli kolmesataa vuosina 1977-1982 aloittanutta suomalaista punk-aiheista pienlehteä sekä tekijähaastatteluja ja tietoa arkistosta.

Euroopan pakolaiskriisi ja Suomi 2015

Vuosi:2015
Asiasanat:maahanmuutto, ihmissalakuljetus, pakolaispolitiikka, oleskeluluvat, vapaaehtoistyö, työllistyminen, kotouttaminen, sosiaaliset vaikutukset, vihapuhe, Suomi
Kuvaus:Vuonna 2015 Suomeen saapui 32000 pakolaista. Euroopassa pakolaisia liikkui enemmän kuin koskaan toisen maailmansodan jälkeen. Tähän vuonna 2015 toteutettuun verkkokeräykseen on koottu erityisesti sosiaalisessa mediassa käytyä keskustelua turvapaikanhakijoista, pakolaispolitiikasta, kotouttamisesta ja sosiaalisista vaikutuksista. Kokoelma sisältää verkkosivustoja, twiittejä ja youtube-videoita.